Fiskekaker med gulrotpuré, ertesmør og kokte poteter
Glutenfri

Fiskekaker med gulrotpuré, ertesmør og kokte poteter

3.94 (70)
Under 30 min
8 Ingredienser
En barnevennlig rett med milde og kjente smaker, laget med en ny vri. Retten består av få råvarer, som gjør at den er enkel å lage i en travel hverdag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Lett crème fraîche
½ pakke
(Melk, Laktose)
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 677 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg fiskekakene i en ildfast form, og ha i ½ dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm fiskekakene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme.

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele til gulrøttene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok dem i omtrent 10 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og kjør gulrøttene og crème fraîchen til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.     
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips). 
 Smelt kryddersmøret i en kjele og tilsett ertene. La ertene trekke i smøret i 2 minutter. Tilsett soyasausen og smak til med litt saft fra limen rett før servering. Kutt eventuelle rester av limen i båter og server dem til retten.   
God middag!
God middag!