Frisk sommersalat med marinert kylling, nektarin og epletzatziki
Glutenfri

Frisk sommersalat med marinert kylling, nektarin og epletzatziki

3.92 (112)
Under 20 min
12 Ingredienser
Denne sommersalaten er både enkel, rask og skikkelig god. Nyt kombinasjonen av saftig kylling, søt nektarin, og frisk epletzatziki.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje
Kjerneblanding
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Grønt eple
1 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Kyllinggyros
300 g
Agurk
½ stk
Nektarin
1 stk
Restaurantsalat
100 g
Finsnittet rødkål
100 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1087 kcal
  • Fett: 52 g
  • Karbohydrater: 104 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme. Tilsett kjerneblandingen og rist den i omtrent 2 minutter til kjernene er gylne. Drypp over litt olje og vend inn ønsket mengde av chilimixen. Ha kjernene over i en skål. 
 Skyll, og riv eplet og halve agurken på den grove siden av et rivjern. Klem ut vannet. Ha yoghurten i en skål og bland inn agurken, eplet og persilladen. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 1 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttet i 6–7 minutter under omrøring, til det er gjennomstekt.
 Kutt resten av agurken i terninger og nektarinen i båter. Ha salaten og rødkålen i en bolle og vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Fordel salaten på et stort fat, og topp med agurken, nektarinene og kyllingen. 
 Stek pitabrødene som anvist på pakken.
Topp salaten med kjerneblandingen og server epletzatzikien ved siden av.
God middag!