Fullkornspizza med ost, skinke, rødløk og italiensk kålsalat
Roede

Fullkornspizza med ost, skinke, rødløk og italiensk kålsalat

4.02 (194)
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne pizzaen med fullkornsbunn er mettende, mager og full av kjære og kjente smaker. Den italienske kålsalaten er friskt og knasende tilbehør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Rødløk
½–1 stk
Pizzabunn av fullkorn
1½ stk
(Hvete, Rug)
Pizzasaus
½–1 pakke
Revet ost
50–100 g
(Melk)
Kokt skinke i strimler
100 g
Spisskål
½ stk
Gulrot
1 stk
Tomat
1 stk
Oregano
1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1–2 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 628 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp pizzaen med grønnsak-, kjøttpålegg- eller osterester. Bland inn en lett dressing kålsalaten for en mildere og mer kremet variant av salaten.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel pizzasausen jevnt utover bunnen. Strø over den revne osten. Fordel skinkestrimlene over pizzaen, og topp med ønsket mengde av rødløken. Stek pizzaen nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen. 
Skyll spisskålen og tomaten, og skrell gulroten. Kutt spisskålen i tynne strimler, og grovriv gulroten på et rivjern. Kutt tomaten i terninger. Ha grønnsakene i en salatbolle, og vend inn basilikum- og oreganokrydderet, 1–2 ss valgfri eddik og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. Vend om på salaten noen ganger før servering. 
Buon appetito! 
 ½ stk Kålsalat: 150 g Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!