20-30
Godt og rimelig
Vegetar
Gnocchi i kremet spinat med ovnsbakt gresskar og lagret ost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- smør
Ovnsbakt gresskar
Flaskegresskar
½–1 stk
Gnocchi i kremet spinat
Gnocchi (Gluten)
500 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
½ dl
Til servering
Sitron
½ stk
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 606 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 17 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakt gresskar: Del gresskaret i to på langs og skrap ut frøene med en skje. Kutt vekk skallet fra gresskaret og kutt det i mindre jevnstore biter. Fordel bitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret i ovnen i 15–20 minutter, eller til det er gjennomstekt.
- Gnocchi i kremet spinat: Tilbered gnocchien som anvist på pakken. Spar på 1 dl av kokevannet før gnocchien siles.
- Gnocchi i kremet spinat, fortsettelse: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll spinaten og sitronen, og finriv skallet av sitronen (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gnocchien i 2–3 minutter. Tilsett løken, hvitløken og spinaten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i crème fraîchen og ½ dl vann, og la det hele småkoke i 1–2 minutter. Krydre med salt og pepper, og smak til med saften fra sitronen.
- Servering: Topp retten med det ovnsbakte gresskaret, sitronskallet og den revne osten ved servering.