Gratinerte enchiladas med kjøttdeig, linser og frisk salat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Disse enchiladaene er stappfulle av meksikanske smaker. Dette er kos, alle dagene i uken!
Disse enchiladaene er stappfulle av meksikanske smaker. Dette er kos, alle dagene i uken!
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Rødløk
½ stk
Mais
1 pakke
Lime
¼ stk
Kjøttdeig med linser
200 g
Tomatsalsa
85 g
Three spice
½ pakke
Tortillalefser
2 stk
Revet Grande Premium
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Lime
¼ stk
Urtedressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1089 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 119 g
- Protein: 60 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er godt med frisk koriander og nachos til retten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk rødløken. Sil laken av maiskornene. Del limen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i et par minutter, til den er gyllen, og legg den over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett maisen, tomatsalsaen, rødløken og tacokrydderet. Stek det hele i 2–3 minutter. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Fyll tortillalefsene med kjøttdeigen, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og dryss over den revne osten. Stek enchiladaene i ovnen i 6–8 minutter.
Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i mindre biter. Ha hjertesalaten i en bolle, og vend inn saften fra limen.
Server urtedressingen til retten.
Lag quesadillas av tortillaene om du har osterester. Sylt gjerne rødløksrestene i en 1-2-3 lake, 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann.
God middag!