Glutenfri
Grove karbonader
med stekt hjertesalat og kremet potetsalatNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Purre
½ stk
Yoghurt naturell
½ pakke
Aioli
½ pakke
Grove karbonader m/løk
360 g
Hjertesalat
1 stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 745 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 51 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været tillater det, kan denne retten fint tilberedes på grillen. Grill karbonadene på indirekte varme i omtrent 4 minutter på hver side. Grill hjertesalaten i 2–3 minutter til den er gyllen.
Skyll og kutt potetene i fire, og kok dem i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og la potetene dampe godt av seg.
Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Del purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Kutt purren i tynne skiver. Ha de ferdigkokte potetene over i en bolle, og vend inn paprikaen, purren, yoghurten og aiolien. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Legg karbonadene over på en tallerken.
Del hjertesalaten i to gjennom stilkfestet, og skyll den godt. Skyll den godt. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek hjertesalaten med snittflaten ned i omtrent 3 minutter. Ha 1 ss smør i pannen, og øs smøret over hjertesalaten. Dryss over litt salt før servering.
God middag!