Grove karbonader med stekt hjertesalat og kremet potetsalat
Glutenfri

Grove karbonader

med stekt hjertesalat og kremet potetsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Purre
½ stk
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
745 kcal
Fett:
47 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været tillater det, kan denne retten fint tilberedes på grillen. Grill karbonadene på indirekte varme i omtrent 4 minutter på hver side. Grill hjertesalaten i 2–3 minutter til den er gyllen.

 Skyll og kutt potetene i fire, og kok dem i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og la potetene dampe godt av seg. 
Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Del purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Kutt purren i tynne skiver. Ha de ferdigkokte potetene over i en bolle, og vend inn paprikaen, purren, yoghurten og aiolien. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Legg karbonadene over på en tallerken.
 Del hjertesalaten i to gjennom stilkfestet, og skyll den godt. Skyll den godt. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek hjertesalaten med snittflaten ned i omtrent 3 minutter. Ha 1 ss smør i pannen, og øs smøret over hjertesalaten. Dryss over litt salt før servering. 
God middag!