Vegetar
Halloumi- og aspargespasta med dukkah og sitron
4.28 (65)
Under 30 min
11 Ingredienser
En sommerlig fusionrett med røtter i Middelhavet, stappfull av spennende smaker! Dukkah er en blanding av kjerner og krydder, og gir en nydelig krønsj til retten.
En sommerlig fusionrett med røtter i Middelhavet, stappfull av spennende smaker! Dukkah er en blanding av kjerner og krydder, og gir en nydelig krønsj til retten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Kjerneblanding
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Pasta
200 g
Asparges
100 g
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
2 ss
Halloumi
200 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1011 kcal
- Fett: 55 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp vann til pastaen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kjerneblandingen, sesamfrøene og det tyrkiske krydderet. Stek det hele raskt til kjerneblandingen blir jevnt gyllen. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene. Ta dukkahen til side i en liten skål.
Kok pastaen som anvist på pakken. Kutt av den nederste delen på aspargesen, og kast den. Kutt deretter aspargesen i 4 biter. Skyll og tørk ruccolaen. Del sitronen i båter. Kok aspargesen sammen med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og vend inn ruccoalen og 2 ss olivenolje. Klem over saften fra halve sitronen. Krydre med salt og pepper.
Del halloumiskivene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeoverflate.
Riv halloumien i mindre biter. Topp pastaen med halloumibitene, dukkahen og Grande Premium-osten. Server sitronbåtene til.
God middag!