Hjemmelaget blomkålsuppe
med sprøtt bacon og nystekt brødRetten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Mild og god smak, deilig fylde og mør blomkål har gjort denne suppen til en gjenganger i norske kjøkken. Det salte, sprø baconet gjør suppen komplett.
Mild og god smak, deilig fylde og mør blomkål har gjort denne suppen til en gjenganger i norske kjøkken. Det salte, sprø baconet gjør suppen komplett.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Blomkålbuketter
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Vann
2–3 dl
Rustikke multibrød
1–2 stk
Baconterninger
80 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 824 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag hvitløksbrød av multibrødet. Kutt brødet i strimler, drypp over litt olje på snittsiden, og ha over litt finhakket hvitløk før du steker det.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i 2 minutter. Tilsett blomkålen, 2 dl vann og hønsebuljongen. Kok opp, og la suppen småkoke i 6–8 minutter, til blomkålen er mør. Tilsett crème fraîchen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett mer vann hvis du synes suppen blir for tykk, og smak til med salt og pepper.
Stek brødene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4 minutter.
Frys ned både baconet og brødet hvis du ikke bruker alt. På denne måten har du en deilig søndagsfrokost om du plusser på et speilegg.
God middag!