Pannestekt lyr med gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør
4.27 (1587)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Gulrøtter
400 g
Sjalottløk
1 stk
Kryddersmør
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Lyrfilet
325 g
Hvetemel
½ dl
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 589 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet og stek dem i en stekepanne med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ts sukker.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 5 minutter.
Skrell og finkutt sjalottløken. Ha kryddersmøret i en kjele, og kok opp. Smøret skal småkoke til det får en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør i smøret med jevne mellomrom, så det ikke brenner seg eller setter seg fast i bunnen. Rør inn sjalottløken og ½ posen med soyasaus. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering.
Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med mel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte, og grovknus dem med en visp eller stapper. Bland inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!