Vegetarpizza med to typer ost, grønnkål og syltet rødløk
Roede
Vegetar

Vegetarpizza

med to typer ost, grønnkål og syltet rødløk
4.07 (76)
Under 30 min
11 Ingredienser
Pizzaer laget med fullkornsbunner, toppet med ost, sprø grønnkål og sopp, utgjør en sunn, god og inspirerende middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • olje
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Sjampinjong
100 g
Grønnkål
100 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Pizzabunn av fullkorn
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Pizzasaus
½–1 pakke
Revet ost
½ pakke
(Melk)
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Olje
½ ss
Olivenolje
½ ss
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 620 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et likere resultat.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen hvis du har. 
 Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, til den er litt gyllen. Ha i soyasausen, og krydre med litt pepper. Bland sammen grønnkålen, ½ ss olivenolje, persilladen og litt salt i en skål. 
 Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel den revne osten og Grande Premium-osten på bunnene. Topp med grønnkålen og den stekte soppen. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen (se tips). 
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Bland tomaten og ruccolaen sammen i en skål.
 Topp de ferdigstekte pizzaene med den syltede rødløken og tomatsalaten.
½ stk Salat: 75 g Energiinnhold: ca. 470 kcal.
God middag!