Chilistekte grønnsaker med halloumi og bønnedipp
Glutenfri
Vegetar

Chilistekte grønnsaker

med halloumi og bønnedipp
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Dypp de gode grønnsakene og den kypriotiske halloumien i den fyldige bønnedippen. Skikkelig kosemiddag!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Blomkål
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Grønnkål
50 g
Røkt chilimix
1 pakke
Borlottibønner
1 pakke
Lime
1 stk
Olivenolje
3–4 ss
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
792 kcal
Fett:
47 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i tynne båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skyll og kutt blomkålen i buketter. Skrell og grovhakk hvitløken. Skyll grønnkålen. Ha potetbåtene, gulrøttene, blomkålbukettene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av chilikrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
 Hell laken av bønnene, skyll dem i kaldt vann, og ha dem i et litermål. Del limen i båter. Klem saften fra halve limen over bønnene, og kjør blandingen glatt med en stavmikser.  Smak til med salt og pepper, og vend inn 3–4 ss olivenolje. Spe på med litt vann for en glattere konsistens hvis dere ønsker det. Server resten av limebåtene til retten. 
 Kutt halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien under omrøring i 4–5 minutter. 
God middag!