Hjemmelaget tomatsuppe med egg og gratinerte bagetter med skjørost
30-40
Roede
Vegetar

Hjemmelaget tomatsuppe med egg og gratinerte bagetter med skjørost

Med proteinrik økologisk skjørost, bagetter, egg og avokadohummus er dette en vegetarisk og mettende suppe med gode mexikanske smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)

Hjemmelaget tomatsuppe

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
moste tomater
Moste tomater
1 flaske
oregano
Oregano
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1–2 pakke
Olje
1 ts
Vann
2–3 dl

Gratinerte bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss

Tilbehør

gressløk
Gressløk
1 pakke
avokadohummus
Avokadohummus
1 pakke

Egg

egg
Egg (Egg)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 636 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Visste du at skjørosten fra Røros er en ferskost laget av syrnet melk og melkesyrekultur? Den er sunn, mettende og nesten uten fett!

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Hjemmelaget tomatsuppe: Skrell løken og hvitløken, og skyll chilien. Finhakk løken, hvitløken og chilien. 
  3. Hjemmelaget tomatsuppe, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og chilien i omtrent 3 minutter, til det er blankt. Tilsett de moste tomatene, oreganokrydderet, buljongen og 2–3 dl vann. Skyll ut flasken med de moste tomatene med litt av vannet, og ha det i kjelen. Kok opp, og la suppen småkoke i 10–15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha litt mer vann i suppen hvis du synes den blir for tykk. Smak til med sukker, salt og pepper.
  4. Gratinerte bagetter: Del bagettene i to på langs, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Topp brødene med skjørosten, chiliflakene og 1 ss olivenolje. Stek bagettene i ovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen, og del dem i mindre biter før servering.
  5. Egg: Kok eggene i 8–10 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og del dem i to.
  6. Tilbehøre: Skyll, tørk og finhakk gressløken. Topp suppen med gressløken ved servering, og server avokadohummusen til retten.
  1. Roedeporsjon : Tomatsuppe: 350 g Bagette: 1/4 stk Egg: 1 stk Avokadohummus: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).