Indisk dhal med ovnsbakt søtpotet, mangochutney, eple, raita og nanbrød
Vegetar

Indisk dhal med ovnsbakt søtpotet, mangochutney, eple, raita og nanbrød

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt søtpotet og nystekt, varmt nanbrød.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
(Cashewnøtter)
Linsemiks
125 g
Kokosmelk
1 liten boks
Lime
1 stk
Vann
1 dl
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Mangochutney
1 glass
Raita
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1121 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 171 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt friske urter som koriander eller persille til retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll søtpoteten godt. Kutt den i to på langs, og deretter i båter. Fordel båtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetbåtene i ovnen i 15–20 minutter. Ta ut stekebrettet etter 15 minutter, og strø over kjerneblandingen. Stek det hele videre i 5 minutter, eller til kjernene er gylne. 
Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og eplet i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i ønsket mengde av tikka masala-pasten, og la det surre i et lite minutt. Tilsett deretter hvitløken, løken og eplebitene, og stek videre i omtrent 3 minutter, eller til løken er gyllen. Ha i linsene, kokosmelken og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen, og la gryten småkoke i 12–15 minutter. Rør om innimellom. Smak til med salt, pepper og saft fra limen før servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter. 
 Server mangochutneyen, raitaen og nanbrødene til retten.
God middag!