Roede
Glutenfri
Kylling i garam masala-saus med kikertsalat og urteyoghurt
3.98 (185)
Under 30 min
12 Ingredienser
Kos deg med denne indiskinspirerte retten. Saftig kylling og garam masala-saus med et lite kick passer perfekt til den friske salaten.
Kos deg med denne indiskinspirerte retten. Saftig kylling og garam masala-saus med et lite kick passer perfekt til den friske salaten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Vann
6 dl
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Spicy sous vide-kyllingfilet
300 g
Vann
1 dl
Sukker
½ ts
Hjertesalat
1 stk
Tomater
2 stk
Rødløk
½ stk
Kikerter
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 742 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 85 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brun av kyllingen for mer smak. Kyllingen kan kuttes i skiver, og blandes direkte inn i sausen. Kikertene kan blandes inn i sausen sammen med kyllingen. Tilsett en skvett lett crème fraîche eller matfløte i sausen for en mer kremet variant.
Kok opp 6 dl lettsaltet vann i en kjele. Tilsett risen når vannet koker, og rør godt om. Ha lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i 20–25 minutter. Sil vannet av den ferdigkokte risen.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i ingefærblandingen og garam masala-krydderet. Stek det under omrøring i 2–3 minutter. Ha i hønsebuljongen, de hakkede tomatene og 1 dl vann, og kok opp. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Skjær kyllingen i to på langs, og ha kyllingen og kraften fra pakken over i sausen. La kyllingen småkoke i omtrent 10 minutter. Rør om underveis. Ta ut kyllingen, skjær den i biter eller skiver, og ha den tilbake i sausen. Smak til sausen med salt, pepper og ½ ts sukker (se tips).
Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Skyll og kutt tomatene i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Bland sammen grønnsakene i en serveringsskål, og krydre med salt og pepper.
Bland sammen yoghurten og persilladen i en serveringsskål.
God middag!
150 g Ris: 100 g Salat: 150 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!