Karbonader med poteter og bearnéssaus

Karbonader med poteter og bearnéssaus

4.15 (168)
Under 20 min
5 Ingredienser
Med denne retten har du middagen på bordet før du rekker å si «barndomsminner». En deilig klassiker som aldri går av moten!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Bearnéssaus
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Småpoteter
300 g
Blomkål
1 stk
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 756 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 18 minutter. Kutt blomkålen i buketter. Legg blomkålen og ertene oppå potetene i kjelen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
 Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. 
 Fordel karbonadene i en ildfast form, og stek de midt i ovnen i 8–10 minutter.
Vel bekomme!
God middag!