Glutenfri
Vegetar
Karribakt søtpotet
med salat, skjørost, speilegg og yoghurtNy oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Kombinasjonen bakt søtpotet og karri må prøves. Ha over litt av den indiske raitaen og du er i himmelen.
Kombinasjonen bakt søtpotet og karri må prøves. Ha over litt av den indiske raitaen og du er i himmelen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Karri
½ pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Olje
1 ss
Maiskorn
1 pakke
Restaurantsalat
100 g
Tomat
1 stk
Gressløk
1 bunt
Skjørost
½ pakke
Persillade
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Egg
2 stk
Olje
1 ss
Yoghurt naturell
100–150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 558 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pannestek maiskornene i et par minutter for mer smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i to på langs. Skrell og kutt rødløken i båter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn karrien, litt salt og litt olje. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter. Strø kjerneblandingen over søtpoteten når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
Sil laken av maiskornene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll, tørk og finhakk gressløken. Bland sammen grønnsakene, gressløken, skjørosten, persilladen og 1 ss olivenolje i en salatbolle. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk og stek eggene i 3–4 minutter, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt og pepper.
Topp søtpoteten med eggene, salaten og yoghurten.
½ stk Salat: 150 g Egg: 1 stk Raita:1 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!