Vegetar
Kikertfritters med frisk råkostsalat og ovnsbakt småpotet med salsa verde
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser
Kikertfrittersene får en nydelig, knasende sprø konsistens når de stekes. Chilikrydderet gir potetene et lite sting, perfekt til den friske salaten.
Kikertfrittersene får en nydelig, knasende sprø konsistens når de stekes. Chilikrydderet gir potetene et lite sting, perfekt til den friske salaten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- olje
- salt
- pepper
Kikerter
1 pakke
Mais
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Revet mozzarella
90 g
Egg
1 stk
Hvetemel
¾ dl
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Chiliflak
¼ pakke
Salsa verde
½ pakke
Mandelskiver
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Råkostmiks
150 g
Bladpersille
½ bunt
Tranebær
1 pakke
Lime
1 stk
Urtedressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 825 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne deigen til kikertfrittersene dagen før, og la dem stå i kjøleskapet over natten.
Varm opp stekeovnen til 215 grader varmluft.
Sil laken av kikertene og maisen, og skyll det i kaldt vann. Skyll, tørk og finhakk persillen. Visp sammen 1 egg og ¾ dl hvetemel i en skål. Vend inn kikertene, maisen, mozzarellaen og halvparten av persillen. Krydre med litt salt og pepper.
Kutt potetene i to. Fordel potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og ønsket mengde av chiliflakene. Stek dem i ovnen i 12–15 minutter. Topp de ferdigstekte potetene med salsa verden.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist mandelskivene i 1–2 minutter, til de har fått litt farge. Skyll og kutt eplet i terninger. Bland sammen råkostmiksen, eplet, mandlene, resten av persillen og tranebærene i en salatbolle. Klem over saften fra limen.
Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Form kikertfritters av omtrent 2 ss røre. Stek dem i 3–4 minutter på den ene siden. Snu dem, press dem litt flate med stekespaden, og stek dem i 3–4 minutter på den andre siden.
Server urtedressingen til retten.
God middag!