Glutenfri
Laktosefri
Kyllinglår provence
med frisk potetsalat og stekt brokkoliNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllinglår
430 g
Vårløk
1 pakke
Reddiker
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Grønnkål
100 g
Urtemiks
1 pakke
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 717 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 45 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været tillater det, kan retten tilberedes på grillen: Varm kyllingen på indirekte varme i omtrent 10 minutter. Pensle brokkolien med olje og grill den i 3 minutter på hver side. Ha brokkolien i en bolle, tilsett krydderet og litt smør.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Legg kyllinglårene i en ildfast form og stek de i ovnen i 12–15 minutter, til de er gjennomvarme.
Skyll vårløken, reddikene og eplet. Kutt vårløken og reddikene i tynne skiver, og eplet i små terninger. Del potetene i fire. Ha vårløken, reddikene, epleterningene og potetene i en bolle. Vend inn sennepsvinaigretten og smak til med salt og pepper.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll grønnkålen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 3 minutter. Tilsett grønnkålen og stek i 2 minutter til. Ha i 1 ss smør og vend inn urtemiksen.
God middag!