Kyllinglår provence med frisk potetsalat og stekt brokkoli
Glutenfri
Laktosefri

Kyllinglår provence

med frisk potetsalat og stekt brokkoli
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllinglår
430 g
Vårløk
1 pakke
Reddiker
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Brokkoli
1 stk
Grønnkål
100 g
Urtemiks
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
717 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
45 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været tillater det, kan retten tilberedes på grillen: Varm kyllingen på indirekte varme i omtrent 10 minutter. Pensle brokkolien med olje og grill den i 3 minutter på hver side. Ha brokkolien i en bolle, tilsett krydderet og litt smør.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Legg kyllinglårene i en ildfast form og stek de i ovnen i 12–15 minutter, til de er gjennomvarme.
 Skyll vårløken, reddikene og eplet. Kutt vårløken og reddikene i tynne skiver, og eplet i små terninger. Del potetene i fire. Ha vårløken, reddikene, epleterningene og potetene i en bolle. Vend inn sennepsvinaigretten og smak til med salt og pepper.
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll grønnkålen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 3 minutter. Tilsett grønnkålen og stek i 2 minutter til. Ha i 1 ss smør og vend inn urtemiksen. 
God middag!