Kyllinglår provence med frisk potetsalat og stekt brokkoli
Glutenfri
Laktosefri

Kyllinglår provence med frisk potetsalat og stekt brokkoli

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Kyllinglår
430 g
Vårløk
1 pakke
Reddiker
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Brokkoli
1 stk
Grønnkål
100 g
Potetkrydder
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 707 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været tillater det, kan denne retten fint tilberedes på grillen. Varm kyllingen på indirekte varme i omtrent 10 minutter. Pensle brokkolien med olje og grill den i omtrent 3 minutter på hver side. Ha brokkolien i en bolle, tilsett krydderet og litt smør.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Legg kyllinglårene i en ildfast form og stek de i ovnen i 12–15 minutter, til de er gjennomvarme.
 Skyll grønnsakene. Kutt vårløken og reddikene i tynne skiver. Kutt eplet i små terninger. Del potetene i fire. Ha vårløken, reddikene, epleterningene og potetene i en bolle. Vend inn sennepsvinaigretten og smak til med salt og pepper.
 Kutt brokkolien i buketter, og ta med stilken slik at du får lange buketter. Skyll grønnkålen. Varm opp en stekepanne til middels varme og tilsett litt olje. Stek brokkolien i omtrent 6 minutter. Tilsett grønnkålen og stek i 3 minutter til. Ha i 1 ss smør og vend inn potetkrydderet. 
God middag!
God middag!