Kyllingspyd i krydret barbecuesaus med ris og ruccola- og granateplesalat
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingspyd i krydret barbecuesaus med ris og ruccola- og granateplesalat

4.13 (420)
Under 30 min
9 Ingredienser
Saftige, varme kyllingspyd med masse smak er ordentlig kosemat. Her får du dem med søt mangochutney og syrlig granateple - en smaks- og fargefest.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Malt kanel
    • olivenolje
    • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    • salt
    • pepper
    • bakepapir (kan sløyfes)
    Barbecuesaus
    1 pakke
    Røkt paprikakrydder
    1 pakke
    Utbenet kyllinglår u/skinn
    350 g
    Grillspyd
    4–6 stk
    Malt kanel
    ½ ts
    Jasminris
    135 g
    Ruccola
    50 g
    Koriander
    1 bunt
    Granateple
    1 stk
    Chiliflak
    ½ pakke
    Olivenolje
    1 ss
    Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    1 ss
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 683 kcal
    • Fett: 23 g
    • Karbohydrater: 79 g
    • Protein: 41 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om været tillater det, kan du ta med kyllingspydene ut på grillen. Har du ikke kanel, kan du fint droppe det.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
     Bland sammen barbecuesausen, det røkte paprikakrydderet og ½ ts kanel i en skål (se tips). Del kyllingen i to på langs og bland kyllingen inn i sausen. Tre kyllingen på grillspydene, og fordel spydene på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
    Tilbered risen som anvist på pakken.
     Skyll ruccolaen og korianderen. Grovhakk korianderen. Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene. Bland alt sammen i en serveringsskål, og vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Smak til med chiliflakene, salt og pepper.
    God middag!