Glutenfri
Lofotburger med torsk og sei
krydderpoteter, rosettkål og urtedressingNy oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Fiskekaker med vinterens vakre rosettkål, og en frisk urtedressing som du kan dyppe de gode krydderpotetene i. En smakfull vri på en middagsklassiker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Smør
1 ts
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Gulrot
1 stk
Rosettkål
1 pakke
Urtedressing
¼–½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 629 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos i stedet! Ha potetene i en kjele, og mos dem sammen med litt smør. Spe på med melk til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del krydderpotetene i to. Fordel dem i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form, og dekk dem med aluminiumfolie, slik at de holder seg varme frem til servering. Legg dem gjerne sammen med potetene i ovnen.
Skrell og kutt gulroten i tynne strimler. Skyll, tørk og kutt rosettkålen av stilken. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek gulrotstrimlene og rosettkålen i 3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Knus potetene lett med en sleiv eller stekespade. Rør inn 1 ts smør, og krydre med litt salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
God middag!