Lofotburger med torsk og sei, krydderpoteter, rosettkål og urtedressing
Glutenfri

Lofotburger med torsk og sei, krydderpoteter, rosettkål og urtedressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
5 Ingredienser
Fiskekaker med vinterens vakre rosettkål, og en frisk urtedressing som du kan dyppe de gode krydderpotetene i. En smakfull vri på en middagsklassiker.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Kokte krydderpoteter
200 g
Smør
1 ts
(Melk)
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Gulrot
1 stk
Rosettkål
1 pakke
Urtedressing
¼–½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 606 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos i stedet! Ha potetene i en kjele, og mos dem sammen med litt smør. Spe på med melk til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Del krydderpotetene i to. Fordel dem i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter. 
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form, og dekk dem med aluminiumfolie, slik at de holder seg varme frem til servering. Legg dem gjerne sammen med potetene. 
Skrell og kutt gulroten i tynne strimler. Skyll, tørk og kutt rosettkålen av stilken. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek gulrotstrimlene og rosettkålen i 3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Knus potetene lett med en sleiv eller stekespade. Rør inn 1 ts smør. Smak til med salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
God middag!