Glutenfri
Lofotburger med torsk og sei, krydderpoteter, rosettkål og urtedressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
5 Ingredienser
Fiskekaker med vinterens vakre rosettkål, og en frisk urtedressing som du kan dyppe de gode krydderpotetene i. En smakfull vri på en middagsklassiker.
Fiskekaker med vinterens vakre rosettkål, og en frisk urtedressing som du kan dyppe de gode krydderpotetene i. En smakfull vri på en middagsklassiker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Kokte krydderpoteter
200 g
Smør
1 ts
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Gulrot
1 stk
Rosettkål
1 pakke
Urtedressing
¼–½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 606 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 57 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos i stedet! Ha potetene i en kjele, og mos dem sammen med litt smør. Spe på med melk til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del krydderpotetene i to. Fordel dem i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form, og dekk dem med aluminiumfolie, slik at de holder seg varme frem til servering. Legg dem gjerne sammen med potetene.
Skrell og kutt gulroten i tynne strimler. Skyll, tørk og kutt rosettkålen av stilken. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek gulrotstrimlene og rosettkålen i 3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Knus potetene lett med en sleiv eller stekespade. Rør inn 1 ts smør. Smak til med salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
God middag!