Marokkansk kyllinggryte med bulgur, mandler og yoghurt
4.11 (116)
Under 35 min
13 Ingredienser
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- vann
- olje
- salt
- pepper
Honning
1 pakke
Persillade
½ pakke
Røkt chilimix
⅓ pakke
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kyllinggyros
300 g
Tomatpuré
2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
4 dl
Bulgur
125 g
Persillade
½ pakke
Tranebær
1 pakke
Mandelskiver
½–1 pakke
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 903 kcal
- Fett: 49 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist mandelskivene i en tørr og middels varm stekepanne, til de får litt farge. Vend gjerne inn 1 ss smør i bulguren for ekstra god smak.
Bland honningen, 2 ss olivenolje, persilladen og ⅓ av pakken med chilimixen til en krydderolje i en skål. Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, løken og gulrøttene i 2 minutter. Tilsett krydderoljen og tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter.
Ha i buljongen og 4 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels lav varme i 15 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og kok gryten uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer av chilimixen.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett resten av persilladen i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt.
Topp retten med mandelskivene og yoghurten.
God middag!
God middag!