15-20
Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt laks med kokte poteter, grønne bønner og soyasmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Ovnsbakt laks i soyasmør
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Stekte grønnsaker
Reddiker
1 pakke
Kinakål og grønne bønner
250 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 538 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 32 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakt laks i soyasmør: Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Ha over 2 ss smør og 1–2 ss soyasaus og stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, til den såvidt er gjennomstekt med en svak mørkerosa kjerne.
- Stekte grønnsaker: Skyll og kutt reddikene i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek reddikene, kålen og de grønne bønnene i 2–4 minutter, til det har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til med salt og pepper.
- Nyt måltidet!