Ovnsbakt hyse i urtesaus med pannestekt purre og hvitløksbulgur
Roede

Ovnsbakt hyse i urtesaus med pannestekt purre og hvitløksbulgur

4.17 (171)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ovnsbakt hyse får følge av grønnsaker som blir søte og smakfulle etter en tur i stekepanna. Hvitløksbulgur er utradisjonelt og supergodt tilbehør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • salt
  • pepper
Hysefilet
325 g
(Fisk)
Bechamelsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Urtemiks
½–1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Bulgur
125 g
(Hvete)
Olje
½ ss
Vann
2½ dl
Gulrøtter
2 stk
Purre
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 520 kcal
  • Fett: 14 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også koke gulrøttene i lettsaltet vann i 5–6 minutter, tilsett purren de siste 3 minuttene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Ha bechamelsausen i en ildfast form, og rør inn urtemiksen. Legg fiskestykkene ned i sausen, og krydre med litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter.
 Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i ½ ss olje. Stek hvitløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Ha i bulguren, og stek videre i 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann, litt salt, og kok opp under lokk. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om av og til.
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Snitt purren i to på langs, skyll og kutt den i skiver (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene og purren i 3–4 minutter, til det er mørt. Krydre med litt salt og pepper. 
God middag! 
125 g Grønnsaker: 150 g Bulgur: 100 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!