Roede
Glutenfri
Pannestekt lange med grønn ertepuré, kokte poteter og fiskesaus
3.91 (217)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Grønne erter
250 g
Margarin
½ ss
Langefilet
350 g
Olje
½ ss
Kremet fiskesaus med sitron
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 494 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan paneres med panko eller en annen panering, for et sprøere resultat.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok ertene i 3–4 minutter. Hell av vannet, og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Rør inn ½ ss margarin, og krydre med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!