Pannestekt lange med grønn ertepuré, kokte poteter og fiskesaus
Roede
Glutenfri

Pannestekt lange med grønn ertepuré, kokte poteter og fiskesaus

3.91 (217)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Grønne erter
250 g
Margarin
½ ss
(Melk)
Langefilet
350 g
(Fisk)
Olje
½ ss
Kremet fiskesaus med sitron
½–1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 494 kcal
  • Fett: 14 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan paneres med panko eller en annen panering, for et sprøere resultat.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok ertene i 3–4 minutter. Hell av vannet, og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Rør inn ½ ss margarin, og krydre med salt og pepper.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!