Vegetar
Pannestekt middagsost fra Rørosmeieret med svart ris, ovnsbakte rotgrønnsaker og honning- og srirachasaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
De karamelliserte rotgrønnsakene og den søte, litt spicy honning- og srirachasausen med panert og stekt ost er en fryd for smaksløkene.
De karamelliserte rotgrønnsakene og den søte, litt spicy honning- og srirachasausen med panert og stekt ost er en fryd for smaksløkene.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rotgrønnsaker i staver
300 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Honning
3 pakke
Srirachasaus
¼ pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Vårløk
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Middagsost
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 609 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne litt av srirachadressingen med rotgrønnsakene hvis du liker det ekstra spicy.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha rotgrønnsakstavene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje og ½ pose soyasaus. Stek rotgrønnsakene i ovnen i 18–20 minutter. Vend på dem underveis for en jevnere steking. Krydre med salt og pepper.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Bland sammen honningen, ønsket mengde av srirachasausen, ingefærblandingen, sesamfrøene og ½ pose soyasaus i en skål. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Vend vårløken inn i sausen.
Ha maisstivelsen på en tallerken, og vend osten i maisstivelsen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek osten i omtrent 3 minutter på hver side. Snu den forsiktig med en stekespade. Pass på varmen slik at osten ikke svir seg.
God middag!
God middag!