Pannestekt skrei med knuste poteter, purreløk og tomatsjy
Roede
Glutenfri
Laktosefri

Pannestekt skrei med knuste poteter, purreløk og tomatsjy

3.93 (165)
Under 45 min
8 Ingredienser
Tomat og hvit fisk er en kjent kombo, den hjemmelagde og smakfulle tomatsjyen passer perfekt til den pannestekte og nydelige skreien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • vann
  • salt
  • pepper
  • sukker
Poteter
350 g
Margarin
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Purre
1 stk
Hodekål
300 g
Skreifilet med skinn
375 g
(Fisk)
Margarin
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 487 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en dypere smak på sausen, kan du tilsette litt tomatpuré og/eller balsamicosirup.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn 1 ss margarin, og smak til med salt og pepper.
 Skrell og finhakk løken og chilien. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og chilien i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i de hakkede tomatene, hønsebuljongen og 2 dl vann. Kok opp, og la tomatsjyen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. 
 Kutt purren i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Kutt purren og hodekålen i strimler. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok grønnsakene under lokk i 3–4 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte grønnsakene.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken med skinnsiden ned i 3–4 minutter. Snu fisken, og stek den i 2–3 minutter til, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
God middag!
150 g Fisk: 125 g Grønnsaker: 125 g Tomatsjy: ½ dl Energiinnhold: ca. 360 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!