Roede
Glutenfri
Laktosefri
Pannestekt skrei med knuste poteter, purreløk og tomatsjy
3.93 (165)
Under 45 min
8 Ingredienser
Tomat og hvit fisk er en kjent kombo, den hjemmelagde og smakfulle tomatsjyen passer perfekt til den pannestekte og nydelige skreien.
Tomat og hvit fisk er en kjent kombo, den hjemmelagde og smakfulle tomatsjyen passer perfekt til den pannestekte og nydelige skreien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- olje
- vann
- salt
- pepper
- sukker
Poteter
350 g
Margarin
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Purre
1 stk
Hodekål
300 g
Skreifilet med skinn
375 g
Margarin
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 487 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en dypere smak på sausen, kan du tilsette litt tomatpuré og/eller balsamicosirup.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn 1 ss margarin, og smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk løken og chilien. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og chilien i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i de hakkede tomatene, hønsebuljongen og 2 dl vann. Kok opp, og la tomatsjyen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
Kutt purren i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Kutt purren og hodekålen i strimler. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok grønnsakene under lokk i 3–4 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte grønnsakene.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken med skinnsiden ned i 3–4 minutter. Snu fisken, og stek den i 2–3 minutter til, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
God middag!
150 g Fisk: 125 g Grønnsaker: 125 g Tomatsjy: ½ dl Energiinnhold: ca. 360 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!