Roede
Laktosefri
Pannestekt skrei med poteter og soya- og ingefærsjy
3.93 (166)
Under 30 min
7 Ingredienser
Den nydelige skreien er i sesong, og da må vi passe på å nyte den. Soya- og ingefærsjy smaker nydelig til den saftige fisken.
Den nydelige skreien er i sesong, og da må vi passe på å nyte den. Soya- og ingefærsjy smaker nydelig til den saftige fisken.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Margarin
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Hodekål
300 g
Skreifilet med skinn
375 g
Sjalottløk
1 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Margarin
1 ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 399 kcal
- Fett: 6 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan gjerne pannestekes. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, til de er gylne og møre.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i skiver på skrå. Skyll og kutt hodekålen i strimler. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok gulrøttene i 3 minutter. Tilsett kålen, og kok videre i 2 minutter. Hell av vannet, og krydre med litt salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 3 ss margarin, løken og fisken. Stek fisken med skinnsiden ned i 3–4 minutter. Snu fisken, og stek den 2–3 minutter på den andre siden. Ha soya- og ingefærsausen i stekepannen, og øs sausen over fiskestykkene.
Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Sjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!