Pannestekt skrei med poteter og soya- og ingefærsjy
Roede
Laktosefri

Pannestekt skrei med poteter og soya- og ingefærsjy

3.93 (166)
Under 30 min
7 Ingredienser
Den nydelige skreien er i sesong, og da må vi passe på å nyte den. Soya- og ingefærsjy smaker nydelig til den saftige fisken.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Margarin
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Hodekål
300 g
Skreifilet med skinn
375 g
(Fisk)
Sjalottløk
1 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Margarin
1 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 399 kcal
  • Fett: 6 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan gjerne pannestekes. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, til de er gylne og møre.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i skiver på skrå. Skyll og kutt hodekålen i strimler. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok gulrøttene i 3 minutter. Tilsett kålen, og kok videre i 2 minutter. Hell av vannet, og krydre med litt salt og pepper. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 3 ss margarin, løken og fisken. Stek fisken med skinnsiden ned i 3–4 minutter. Snu fisken, og stek den 2–3 minutter på den andre siden. Ha soya- og ingefærsausen i stekepannen, og øs sausen over fiskestykkene. 
 Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Sjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!