Pannestekt torsk med smørdampede rotgrønnsaker, bakte rødbeter og teriyakismør
Laktosefri

Pannestekt torsk

med smørdampede rotgrønnsaker, bakte rødbeter og teriyakismør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Rødbete
1 stk
Torskefilet
300 g
(Fisk)
Hodekål
300 g
Råkostmiks
150 g
Vann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Smør
50 g
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
620 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
57 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Torsken kan bakes i ovnen ved 180 grader i 10–12 minutter. Ha gjerne også litt smør over fisken før den bakes.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt rødbeten i båter. Fordel potetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og rødbeten på den andre. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Fjern det ytterste laget på hodekålen, og kutt resten i tynne strimler. Ha hodekålen, råkostmiksen, 2 dl vann og 1 ss smør i en stekepanne på middels høy varme. Sett på et lokk, og la grønnsakene koke i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. 
 Smelt 50 g smør i en liten kjele, og vend inn teriyakisausen.
God middag!