Laktosefri
Pannestekt torsk
med smørdampede rotgrønnsaker, bakte rødbeter og teriyakismørNy oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Rødbete
1 stk
Torskefilet
300 g
Hodekål
300 g
Råkostmiks
150 g
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Teriyakisaus
1 pakke
Smør
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 620 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Torsken kan bakes i ovnen ved 180 grader i 10–12 minutter. Ha gjerne også litt smør over fisken før den bakes.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt rødbeten i båter. Fordel potetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og rødbeten på den andre. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Fjern det ytterste laget på hodekålen, og kutt resten i tynne strimler. Ha hodekålen, råkostmiksen, 2 dl vann og 1 ss smør i en stekepanne på middels høy varme. Sett på et lokk, og la grønnsakene koke i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Smelt 50 g smør i en liten kjele, og vend inn teriyakisausen.
God middag!