Pannestekt torsk med ovnsbakte gulrøtter og kremet appelsinsaus
4.07 (74)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Torskefilet
325 g
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 426 kcal
- Fett: 11 g
- Karbohydrater: 46 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid og oppvask, kan du koke gulrøttene i kjelen sammen med potetene.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i to på langs. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha appelsinsausen i stekepannen med fisken mot slutten av steketiden, og la det koke opp.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!