Pastasalat med parmaskinke, fersk mozzarella, ruccola og tomat

Pastasalat med parmaskinke, fersk mozzarella, ruccola og tomat

4.03 (92)
Under 20 min
9 Ingredienser
En frisk og sommerlig salat med klassiske smaker fra Italia, som lages i en fei!

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
Pasta
100 g
(Hvete)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Olivenolje
½ ss
Sjalottløk
1 stk
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Parmaskinke
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 991 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 81 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også vende inn alle ingrediensene i pastaen når den er varm. Da smelter den gode mozzarellaen sammen med pastaen.

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, og avkjøl den i et dørslag under rennende kaldt vann. Vend inn persilladen og ½ ss olivenolje. 
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 5 minutter, eller til den har blitt myk og litt gyllen. Krydre med kryddermiksen underveis.
Sil laken av mozzarellaen, og kutt den i skiver eller terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i terninger. Riv parmaskinken i mindre biter. Ha pastaen, mozzarellaen, ruccolaen, tomaten og parmaskinken i en salatbolle. Vend inn ønsket mengde av balsamicovinaigretten. Smak til med salt og pepper. Topp pastasalaten med den stekte sjalottløken. 
Ta vare på resten av pastaen til en annen dag. Lag en enkel pastarett med olivenolje, salt og pepper en dag du har dårlig tid. 
God middag!