Glutenfri
Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker og tomatsalsa
4.34 (146)
Under 35 min
9 Ingredienser
Denne meksikansk-inspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker, passer hvilken som helst dag i uken. Retten kan også være et alternativ til fredagstacoen.
Denne meksikansk-inspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker, passer hvilken som helst dag i uken. Retten kan også være et alternativ til fredagstacoen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Panering
½ pakke
Laksefilet
270 g
Smør
1 ss
Lime
½ stk
Lettrømme
75 g
Tomatsalsa
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 702 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan stekes i stekepannen med paprikakrydderet, og paneringen kan strøs over potetene i ovnen for ekstra krønsj.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene og løken i skiver, og paprikaen i ringer. Fordel alt utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn paprikakrydderet og paneringen. Fordel laksestykkene utover et stekebrett med bakepapir, og ha smør- og paneringsblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 10 minutter, eller til fisken er sprø på toppen og har en rosa kjerne.
Kutt limen i båter, og server dem sammen med rømmen og tomatsalsaen til retten.
God middag!