Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker og tomatsalsa
Glutenfri

Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker og tomatsalsa

4.34 (146)
Under 35 min
9 Ingredienser
Denne meksikansk-inspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker, passer hvilken som helst dag i uken. Retten kan også være et alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Panering
½ pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Lime
½ stk
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Tomatsalsa
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 702 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Laksen kan stekes i stekepannen med paprikakrydderet, og paneringen kan strøs over potetene i ovnen for ekstra krønsj.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene og løken i skiver, og paprikaen i ringer. Fordel alt utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
 Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn paprikakrydderet og paneringen. Fordel laksestykkene utover et stekebrett med bakepapir, og ha smør- og paneringsblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 10 minutter, eller til fisken er sprø på toppen og har en rosa kjerne.     
Kutt limen i båter, og server dem sammen med rømmen og tomatsalsaen til retten. 
God middag!