Quesadilla med salsicciadeig, revet ost, syrlig salat og srirachamajones
Laktosefri

Quesadilla med salsicciadeig, revet ost, syrlig salat og srirachamajones

4.06 (106)
Under 30 min
9 Ingredienser
Smeltet ost sammen med smakfull kjøttdeig i en varm tortillalefse er skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
Salsicciadeig
150 g
Tortillalefser
2 stk
(Hvete, Gluten)
Revet ost
50–100 g
(Melk)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Lettmajones
½–1 pakke
(Egg)
Srirachasaus
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 997 kcal
  • Fett: 61 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne queasadillaene i ovnen. Legg dem i en ildfast form, og dekk formen så vidt med aluminiumsfolie. Stek dem i ovnen på 220 grader varmluft i omtrent 8 minutter.

Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek salsicciadeigen i omtrent 4 minutter, til den er gjennomstekt. Hakk opp salsicciadeigen med en stekespade underveis i steketiden. Legg salsicciadeigen på en tallerken, og vask stekepannen. Varm opp stekepannen til middels varme, og legg i én av tortillalefsene. Fyll den med halvparten av salsicciadeigen og osten på den ene siden. Brett den andre siden over fyllet. Legg i en ny tortillalefse, og gjenta prosessen. Stek quesadillaene i 3 minutter på hver side. Bruk to stekespader til å snu dem. 
Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Skyll og kutt tomaten i båter. Kutt limen i båter. Ha salaten og tomaten i en salatbolle, og press over saften fra limen. Vend salaten godt sammen.  
 Bland sammen lettmajonesen og ønsket mengde av srirachasausen i en skål, og smak til med litt limesaft. Server srirachadressingen og resten av limebåtene til retten.  
Hvis du får rester, smaker quesadillaen like godt kald dagen etter. Frys ned tortillalefsene, eller lag tortillachips av dem. Da deler du tortillaene i mindre biter, vender dem i litt olje, og krydrer dem med tacokrydder eller lignende. Stek dem på et stekebrett som er dekket med bakepapir i 8 minutter på 220 grader.  
God middag!