Roede
Vegetar
Vegetarschnitzel
med lettkremet brokkolisalat og ovnsbakt søtpotetNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Sprøstekt vegetarschnitzel og søtpotetskiver passer perfekt med denne mettende og fyldige brokkolisalaten.
Sprøstekt vegetarschnitzel og søtpotetskiver passer perfekt med denne mettende og fyldige brokkolisalaten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Havre·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Urtemiks
½ pakke
Olje
1 ss
Vegetarschnitzler
240 g
Brokkoli
1 stk
Vårløk
½–1 pakke
Grønt eple
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Lettrømme
1 pakke
Persillade
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 649 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt brokkolien i små buketter, og vend dem med resten av ingrediensene uten å koke den, for en frisk sommerlig brokkolisalat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til brokkolien.
Skrell og kutt søtpoteten i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel søtpotetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend inn urtemiksen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
Legg vegetarschnitzlene på brettet med søtpoteten når det gjenstår 8–10 minuttene av steketiden, og stek det hele ferdig sammen. Du kan pannesteke vegetarschnitzlene for et sprøere resultat.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør (se tips). Hell av vannet, og la den renne godt av seg. Skyll vårløken og eplet, kutt dem i tynne skiver. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Bland sammen brokkolien, vårløken, eplet, bønnene, rømmen og persilladen i en salatbolle. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Vegetarschnitzel: 1 stk Brokkolisalat: 200 g Søtpotet: 100 g Energiinnhold: ca. 510 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!