Risoni med timianstekt aromasopp, ovnsbakte beter og Grande Premium
Roede
Laktosefri
Vegetar

Risoni med timianstekt aromasopp, ovnsbakte beter og Grande Premium

3.82 (104)
Under 45 min
14 Ingredienser
Risoni er en pastavariant som minner om risotto. Dette er en inspirerende og skikkelig god vegetarrett med italienske smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulbete
1 stk
Rødbeter
2 stk
Olje
1 ts
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risoni
150 g
(Hvete)
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Timian
½ bunt
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Vann
3–4 dl
Aromasopp
200 g
Timian
½ bunt
Olje
1 ts
Cherrytomater
1 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 595 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og kutt gulbeten og rødbetene i båter. Fordel betene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i 20–25 minutter, til de er møre.  
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risonien, soppulveret, grønnsaksbuljongen og timianen. Stek det hele i 1 minutt til. Ha i 3 dl vann, og kok opp. La risonien småkoke under lokk i 11–13 minutter. Rør om underveis i koketiden. Ha i Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper (se tips). Juster konsistensen med litt vann.  
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og litt av timianen i 4–5 minutter, til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper. 
 Kutt cherrytomatene i to, og ha dem i en serveringsskål. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i 3–4 minutter, eller til de er gylne. Ha pinjekjernene i skålen med cherrytomatene, og smak til med saften fra sitronen, ½ ss olivenolje, salt og pepper. 
God middag!
200 g Sopp: 50 g Bakte beter: 100 g Cherrytomater: 50 g Energiinnhold: ca. 450 kcal.
God middag!