35-45
Roede
Laktosefri
Vegetar
Risoni med timianstekt aromasopp, ovnsbakte beter og Grande Premium
Risoni er en pastavariant som minner om risotto. Dette er en inspirerende og skikkelig god vegetarrett med italienske smaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- vann
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte beter
Gulbete
1 stk
Rødbeter
2 stk
Olje
1 ts
Risoni
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risoni (Hvete)
150 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Timian
½ bunt
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Olje
1 ts
Vann
3–4 dl
Timianstekt aromaosopp
Aromasopp
200 g
Timian
½ bunt
Olje
1 ts
Cherrytomater og pinjekjerner
Cherrytomater
1 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 595 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte beter: Skrell og kutt gulbeten og rødbetene i båter. Fordel betene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i 20–25 minutter, til de er møre.
- Risoni: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risonien, steinsoppulveret, grønnsaksbuljongen og timianen. Stek det hele i 1 minutt til. Ha i 3 dl vann, og kok opp. La risonien småkoke under lokk i 11–13 minutter. Rør om underveis i koketiden. Ha i Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper (se tips). Juster konsistensen med litt vann.
- Timianstekt aromasopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og litt av timianen i 4–5 minutter, til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Cherrytomater og pinjekjerner: Kutt cherrytomatene i to, og ha dem i en serveringsskål. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i 3–4 minutter, eller til de er gylne. Ha pinjekjernene i skålen med cherrytomatene, og smak til med saften fra sitronen, ½ ss olivenolje, salt og pepper.
- God middag!
- Risoni: 200 g Sopp: 50 g Bakte beter: 100 g Cherrytomater: 50 g Energiinnhold: ca. 450 kcal.