20-30
Roede
Laktosefri
Vegetar
Vegetarisk stir fry med tofu, koriander, ingefær, pak choy og fullkornsris
Tofu er en sentral ingrediens i det asiatiske kjøkkenet. Den er full av proteiner og veldig næringsrik. Med sprø grønnsaker blir denne deilige retten komplett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- salt
Ris
Fullkornsris
135 g
Stir fry
Rød paprika
1 stk
Pak choy
1 stk
Koriander
1 bunt
Rødløk
1 stk
Tofu (Soya)
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Vann
½ dl
Tilbehør
Lime
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 657 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Stir fry: Skyll paprikaen, pak choyen og korianderen. Skrell rødløken. Rens og kutt paprikaen i grove terninger. Kutt pak choyen og rødløken i tynne båter. Grovhakk korianderen, og skjær tofuen i terninger.
- Stir fry, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme. Stek tofuen i ingefærblandingen i omtrent 2 minutter. Ha i paprikaen og løken, og stek det hele under omrøring i 3–4 minutter. Ha i pak choyen, teriyakisausen og ½ dl vann, og kok opp. Vend inn halvparten av korianderen. Smak til med salt. Topp retten med resten av korianderen.
- Tilbehør: Kutt limen i båter, og server limebåtene og sesamfrøene til retten.
- Stir fry: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 280 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).