Røkt svinekam med sommerkål, asparges og hjemmelaget urtesaus
3.99 (191)
Under 30 min
6 Ingredienser
Perfekt kokt asparges og sommerkål med smør og litt salt, er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.
Perfekt kokt asparges og sommerkål med smør og litt salt, er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Sommerkål
½ stk
Asparges
250 g
Smør
1 ss
Helmelk
2–3 dl
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 608 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk grillen hvis været tillater det! Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Kålen og aspargesen kan gjerne vendes i olje, salt og pepper. Stek kålen i 3–4 minutter på hver snittflate, og aspargesen i omtrent 2 minutter.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt etter litt, og la sausen småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Smak til med kryddermiksen, salt og pepper.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt kålen i båter gjennom stilkfestet. Skyll eller skrell aspargesene, og knekk av den nederste delen. Kok sommerkålen i 3–4 minutter. Kok aspargesen sammen med kålen de siste 2 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør. Legg på et lokk, så grønnsakene holder seg varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
God middag!
God middag!