Røkt kamstek med sennepssaus og ovnsbakt pastinakk

Røkt kamstek med sennepssaus og ovnsbakt pastinakk

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Røkt kjøtt med en mild og fyldig sennepssaus er en klassiker. Dypp de gode potetene og den karamelliserte pastinakken i sausen også.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
Pastinakk
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Røkt kamstek
200 g
Vann
¼ dl
Hønsebuljong
½ pakke
Helmelk
2 dl
(Melk, Laktose)
Dijonsennep
½ glass
(Sulfitt, Sennep)
Vann
½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 734 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt honning i sennepssausen for litt ekstra sødme.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og kutt pastinakken i terninger. Fordel pastinakken og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er gylne og møre.
Ha kjøttet og ¼ dl vann i en liten ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm kjøttet i ovnen i 10 minutter.
 Kok opp ½ dl vann og hønsebuljongen i en kjele. Smelt 1 ss smør i en annen kjele, og bland inn 1 ss hvetemel. Spe på med buljongvannet og melken, litt etter litt, under omrøring. Kok opp på lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter, til den har tyknet. Smak til med sennepen, salt og pepper. 
Dryss persilladen over retten ved servering.
God middag!