Rotgrønnsaks-pytt i panne med eple, sprøstekte halloumiterninger, speilegg og grov sennep
Glutenfri
Vegetar

Rotgrønnsaks-pytt i panne med eple, sprøstekte halloumiterninger, speilegg og grov sennep

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser
Pytt i panne er en kjent klassiker på de fleste middagsbord. De karamelliserte grønnsakene med sennep og egg er midt i blinken en kald vinterkveld.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Rødt eple
1 stk
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 629 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt syltet rødbete og friske urter i pytt i pannen. Det er også populært med ketchup til.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell gulrøttene, selleriroten og løken. Kutt alle grønnsakene og bakepoteten i terninger. Ha grønnsakene og potetterningene i en smurt ildfast form, og vend inn litt olje og persilladen. Stek formen i ovnen i 20–25 minutter. Vend på grønnsakene og potetterningene underveis. Kutt eplet i terninger mot slutten av steketiden, og vend det inn rett før servering. Krydre med litt salt og pepper. 
 Del halloumien i terninger. Varm en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Legg halloumiterningene til side på en tallerken. 
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Knekk i eggene, og stek dem som speilegg i 3–4 minutter, eller til de har fått en fin stekeskorpe under.
Topp de ovnsbakte rotgrønnsakene med halloumien og speileggene. Server den grove sennepen til retten. 
God middag!