Glutenfri
Vegetar
Rotgrønnsaks-pytt i panne med eple, sprøstekte halloumiterninger, speilegg og grov sennep
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser
Pytt i panne er en kjent klassiker på de fleste middagsbord. De karamelliserte grønnsakene med sennep og egg er midt i blinken en kald vinterkveld.
Pytt i panne er en kjent klassiker på de fleste middagsbord. De karamelliserte grønnsakene med sennep og egg er midt i blinken en kald vinterkveld.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Persillade
1 pakke
Rødt eple
1 stk
Halloumi
200 g
Egg
2 stk
Grov sennep
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 629 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt syltet rødbete og friske urter i pytt i pannen. Det er også populært med ketchup til.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrøttene, selleriroten og løken. Kutt alle grønnsakene og bakepoteten i terninger. Ha grønnsakene og potetterningene i en smurt ildfast form, og vend inn litt olje og persilladen. Stek formen i ovnen i 20–25 minutter. Vend på grønnsakene og potetterningene underveis. Kutt eplet i terninger mot slutten av steketiden, og vend det inn rett før servering. Krydre med litt salt og pepper.
Del halloumien i terninger. Varm en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Legg halloumiterningene til side på en tallerken.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Knekk i eggene, og stek dem som speilegg i 3–4 minutter, eller til de har fått en fin stekeskorpe under.
Topp de ovnsbakte rotgrønnsakene med halloumien og speileggene. Server den grove sennepen til retten.
God middag!