Scampiwok med nudler, sweet chilisaus og fritert ingefær
Laktosefri

Scampiwok med nudler

sweet chilisaus og fritert ingefær
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Pannestekt og sprø scampi med søt chilisaus er en kjent klassiker, og er ekstra godt på sommeren!

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Ingefær
1 bit
Olje
1 dl
Eggenudler
75 g
(Egg, Hvete)
Strimlet wokmiks
150 g
Scampi naturell
150 g
(Skalldyr)
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
579 kcal
Fett:
3 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Oljen etter friteringen kan brukes flere ganger. Avkjøl oljen og oppbevar den i en lufttett beholder eller i et glass i kjøkkenskapet.

Skrell og kutt ingefæren i tynne strimler. Varm opp 1 dl olje i en liten kjele. Du kan sjekke om oljen er varm nok ved å ta en tresleiv ned i den. Om det bruser er oljen varm nok. Friter ingefæren til den blir gyllen, i omtrent 2 minutter. Ta ingefæren ut med en hullsleiv eller klype, og legg den på kjøkkenpapir.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett litt olje og stek scampiene i 2 minuttter. Ta scampiene til side på en tallerken. Tilsett litt mer olje i stekepannen, og stek wokmiksen i 3 minutter før du har tilbake scampiene. Krydre med salt og pepper. 
Server sweet chili-sausen til retten. 
God middag!