Glutenfri
Sitron- og honningbakt laks med ovnsbakte beter og hvitløksdressing
4.08 (270)
Under 40 min
8 Ingredienser
Sitron og laks er en klassisk kombinasjon, og med sødme fra honningen og sting fra hvitløksdressingen blir dette fortreffelig. Betene er prikken over i'en.
Sitron og laks er en klassisk kombinasjon, og med sødme fra honningen og sting fra hvitløksdressingen blir dette fortreffelig. Betene er prikken over i'en.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Sitron
½ stk
Honning
1 pakke
Laksefilet
270 g
Smør
2 ss
Sitron
½ stk
Hvitløksdressing
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 686 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det kan være lurt å bruke engangshansker eller rene oppvaskhansker når du kutter rødbeten, da den farger av.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene. Skrell betene, og kutt dem og potetene i båter (se tips). Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Rør inn saften fra halve sitronen, sitronskallet og honningen, og kok opp. Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og legg dem i en smurt ildfast form. Hell over sitron- og honningsmøret, og stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og hvitløksdressingen til retten.
Nyt måltidet!
God middag!