Glutenfri
Sitron- og honningbakt laks
ovnsbakte beter og hvitløksdressing4.1 (353)
Under 40 min
8 Ingredienser
Sitron og laks er en klassisk kombinasjon, og med sødme fra honningen og sting fra hvitløksdressingen blir dette fortreffelig.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Sitron
½ stk
Honning
1 pakke
Laksefilet
270 g
Smør
2 ss
Sitron
½ stk
Hvitløksdressing
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 686 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det kan være lurt å bruke engangshansker eller rene oppvaskhansker når du kutter rødbeten, da den farger av.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene. Skrell betene, og kutt dem og potetene i båter (se tips). Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Rør inn saften fra halve sitronen, sitronskallet og honningen, og kok opp. Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og legg dem i en smurt ildfast form. Hell over sitron- og honningsmøret, og stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og hvitløksdressingen til retten.
God middag!