Sitron- og honningbakt laks med ovnsbakte beter og hvitløksdressing
Glutenfri

Sitron- og honningbakt laks med ovnsbakte beter og hvitløksdressing

4.09 (272)
Under 40 min
8 Ingredienser
Sitron og laks er en klassisk kombinasjon, og med sødme fra honningen og sting fra hvitløksdressingen blir dette fortreffelig. Betene er prikken over i'en.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Sitron
½ stk
Honning
1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
2 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 686 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det kan være lurt å bruke engangshansker eller rene oppvaskhansker når du kutter rødbeten, da den farger av.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene. Skrell betene, og kutt dem og potetene i båter (se tips). Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Rør inn saften fra halve sitronen, sitronskallet og honningen, og kok opp. Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og legg dem i en smurt ildfast form. Hell over sitron- og honningsmøret, og stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og hvitløksdressingen til retten. 
Nyt måltidet!
God middag!