Smørstekt kyllingbryst med potetskiver og kremet brokkolisalat
Glutenfri

Smørstekt kyllingbryst med potetskiver og kremet brokkolisalat

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Den magre kyllingen blir himmelsk saftig når den smørstekes. Perfekt til en spennende, frisk salat med brokkoli, kjerner, urtedressing og sweet chili.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Bakepotet
1 stk
Kyllingbryst
250 g
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
¼ stk
Finrevet brokkoli
200 g
Kjerneblanding
½–1 pakke
Urtedressing
¼–½ pakke
(Melk, Laktose)
Sweet chili-saus
¼–½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1001 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 77 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke er så glad i rå brokkoli, kan du koke brokkolien i lettsaltet vann i 2 minutter, helle av vannet, og ha den tilbake i kjelen. La den dampe godt av seg før du blander inn resten av ingrediensene.

 Kutt poteten i tynne skiver. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek potetskivene i 2 minutter på hver side. 
 Legg potetene over på den ene siden av stekepannen, og ha kyllingen på den andre. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett litt mer smør om nødvendig, og øs smøret over kyllingen og potetene. Skru ned varmen til lav varme, og la potetene og kyllingen surre under lokk i omtrent 10 minutter, eller til den har 65 grader kjernetemperatur.  
Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen rødløken og brokkolirisen i en serveringsskål, og vend inn kjerneblandingen, urtedressingen og sweet chili-sausen. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
Vel bekomme!
God middag!