Laktosefri
Sommersalat med bacon, bløtkokte egg, krutonger og Grana Padano
4.37 (113)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
Egg
4 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Grana Padano
1 stk
Cæsardressing
½–1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Baconterninger
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 621 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 42 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I stedet for å lage krutonger av multibrødene, kan du varme dem i ovnen på 220 grader i 3–4 minutter.
Kok eggene i 7–8 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter, og skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en stor serveringsskål.
Kutt multibrødene i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, eller til det er gyllent. Legg baconet over på en tallerken, og stek brødterningene i baconfettet i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge (se tips).
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Skrell og del eggene i båter. Bland halvparten av cæsardressingen inn i grønnsakene fra punkt 2, og topp salaten med eggebåtene, baconet og Grana Padano-osten. Server krutongene og resten av cæsardressingen ved siden av.
God middag!
God middag!