Laktosefri
Soyabakt laks med timian- og hvitløkspoteter, wokmiks og edamamebønner
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Rød fisk og umamirik soya er en perfekt match. Her får du en rask og skikkelig velsmakende middag på en, to, tre!
Rød fisk og umamirik soya er en perfekt match. Her får du en rask og skikkelig velsmakende middag på en, to, tre!
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Laksefilet
135 g
Glutenfri soyasaus
1 pose
Sesamfrø
1 pakke
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Gulrot
1 stk
Wokmiks
½–1 pakke
Edamamebønner
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 866 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos og foliebakt laks i stedet! Mos potetene med 1–2 ss smør og 1 dl melk. Kutt laksen i terninger, og fordel laksen og grønnsakene i aluminiumsfolie. Ha på soyasaus og smør. Pakk igjen, og stek pakkene i omtrent 15 minutter på 200 grader.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Legg laksen i en ildfast form, ha over soyasausen og dryss over sesamfrøene. Stek laksen i ovnen i 8–10 minutter. Server sjyen som er igjen i formen som saus til retten.
Kutt potetene i to. Skrell og kutt gulroten i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek potetene og gulrotskivene i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha wokmiksen, edamamebønnene og dippsausen til retten.
Hvis du får rester av wokmiksen, kan du ha den under en osteskive eller lignende på brødskiven. Du kan også wokke den med rester av dippsausen, og spise det med et speilegg.
God middag!